Celule Stem - un pas spre viitor, o speranta!

Dragele mele,
Astazi vreau sa va vorbesc despre un subiect care a fost foarte important pentru mine, despre Recoltarea Celulelor Stem.
Celulele Stem sunt celule cu o extraordinara capacitate de a se transforma intr-o mare diversitate de celule diferentiate (celule nervoase, hepatice, etc.) putand astfel sa reinnoiasca si sa refaca tesuturi afectate sau distruse. Cand o celula stem se divide, celulele rezultate pot fi tot celule stem sau pot fi un alt tip de celule, celule specializate (hepatice, nervoase, epiteliale, musculare, etc.)
Celulele stem se diferentiaza de restul celulelor prin doua mari importante caracteristici.
Sunt celule nespecializate care se pot inmulti prin diviziune celulara dupa o perioada lunga de conservare si se pot transforma si cultiva, in conditii controlate, astfel incat sa formeze tesuturi.
Ele se pot imparti in doua mari categorii: embrionare si adulte.
Celulele stem embrionare (ESC) pot da nastere oricarui tip de celula/tesut (totipotente) si se pot obtine din tesut embrionar. Utilizarea lor insa, este limitata din considerente etice.
Celulele stem din tesuturile adulte au o capacitate de diferentiere mai limitata (pluripotente, multipotente) si pot da nastere doar unor celule caracteristice tesutului din care provin.
Este remarcabil ca, intr-un mediu de crestere optim, celulele stem din maduva osoasa si cele din sangele cordonului ombilical au o capacitate de diferentiere mult mai mare decat cele provenite din alte tesuturi.
Celulele stem au o compatibilitate de pana la 100% in cazul unor transplanturi maximizand sansele vindecarii atat a copilului cat si a altor membri din familie. In cazul unor astfel de transplanturi efectul “grefa contra gazda” este redus la fel ca si riscul de transmitere a bolilor infectioase.
In urma unor modificari, celulele stem pot regenera tesuturi (miocard, tesut hepatic, epidermic etc) putand fi folosite in tratarea unui numar de peste 70 de boli.
In viitorul apropiat celulele stem se vor putea folosi in cazuri de deteriorare a Sistemului Nervos Central (maladia Parkinson, Alzhaimer, scleroza multipla, leziuni pediatrice cerebrale), boli autoimune, diabet.

 Dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, mi-am pus intrebarea: Recoltam Celule Stem la nastere, sau nu???
Ne-am pus aceasta intrebare, ca probabil majoritatea dintre voi, pentru ca dehhh nu ne dadeau banii afara din casa....
Ma documentasem foarte mult despre Celulele Stem si inainte de a ramane insarcinata, dar apoi cautam cat mai multe informatii si cat mai multe variante.
Ma inscrisesem pe cat mai multe site-uri de specialitate, ma abonasem la newsletter-ul zilnic si chiar imi lasasem numarul de telefon si eram contactata periodic de reprezentantii acestor firme de recoltare a Celulelor Stem.
Prima oara recunosc ca ma inregistrasem pe acest site : www.celule-stem.eu si primeam informatii importante in fiecare saptamana si eram contactata lunar de un reprezentant foarte dragut care-mi explica tot ceea ce doream sa stiu. Bineinteles ca-l puteti vizita pentru toate detaliile legate de aceste celule minune.
Apoi m-am fotarat sa recoltez Celule Stem la nasterea printesei noastre, desi acum trebuia sa vedem  cum ne vom descurca din punc de vedere financiar...insa am considerat ca sanatatea printesei mele nu are pret si am hotarat ca vom face orice sacrificiu pentru a reusi lucrul care ni l-am propus.
Prima oara ma gandisem sa fac un credit special pentru astfel de recoltari si nasteri, spun si nasteri pentru ca eu am nascut la Constanta la o clinica privata...unde a costat o avere...:( insa nu am vrut sa risc absolut nimic...si credeti-ma ca nu prea aveam variante...
De ce spun asta...pentru ca la Mangalia...avem un spital ok din punctul aspectului si curateniei, insa nu exista medici competenti :( da....ca probabil prin multe orase... si doctori din Constanta nu pot veni sa nasti cu ei la Mangalia...aaa si inca ceva...eu vroiam sa nasc natural, iar doctorii din Mangalia nu vin decat la nasteri prin cezariana...deci din start aceasta varianta picase...
Apoi mai era varianta sa nasc la Spitalul Judetean Constanta, dar si aceasta a picat ...pentru ca pe langa faptul ca la nasteri naturale este o mizerie de nedescris...de cand am dus-o pe mama mea pentru niste analize si...a murit in mai putin de 24 de ore...din cauza nesimtirii si neglijentei unor doctori...eu am jurat ca nu voi mai calca in Spitalul Judetean Constanta, de buna voie...
Si astfel m-am hotarat sa nasc la o clinica privata din Constanta si sa recoltez celule stem cu o firma pe care o agreau ei dar care este si ea foarte cunoscuta si avantajoasa.
Pentru a realiza toate acestea...da...m-am imprumutat...mi-am facut un descoperit de cont de 10.000 lei...:( la care platesc si acum...dar nu regret absolut nimic, stiind ca fetita mea are o sansa in plus, daca Doamne fereste se intampla vreo nenorocire...nu mi-as fi iertat-o niciodata!
Celulele Stem sunt compatibile 98% dar va dati seama ca ma rog la Dumnezeu sa nu am niciodata nevoie de ele, dar cum am spus ...sanatatea fetitei mele este nepretuita!
Poate la inceput esti tentata sa spui ca eu nu am bani...nu voi recolta si o sa ma rog la Dumnezeu sa nu avem probleme...dar totusi haideti sa fim realiste!!!
Dumnezeu ne ridica, Dumnezeu ne si coboara...credeti ca mamicile cu astfel de cazuri de copii cu leucemie nu s-au rugat la Dumnezeu ca sa le pazeasca copilasul si sa nu se imbolnaveasca? Eu cred ca da. Astfel de lucruri sunt imprevizibile si nu sunt de dorin nimanui! Doamne...nici nu vreau sa ma gandesc la cata durere este in sufletul mamicilor cu copilasi bolnavi, si cat se lupta pentru un transplant...care costa de zeci de ori mai mult decat daca ar fi recoltat Celule Stem...
Inainte nu aveam aceasta posibilitate...dar daca tot exista acum aceasta sansa in plus, eu am gandit ca de ce sa nu fac tot posibilul sa fac ceea ce trebuie.
Si apoi m-am gandit ca pana la urma copilasii isi pot plati singuri aceste Celule Stem...da isi pot plati singuri sansa la viata...ei au o alocatie de 200 lei pe luna timp de 2 ani...asta inseamna...4800 lei...pe mine m-au costat celulele stem 3600 lei...deci daca se vrea cu adevarat eu zic ca se poate!
Totul e sa te informezi si sa crezi in faptul ca medicina avanseaza si ca nu sunt niste bani cheltuiti aiurea...din contra, sunt niste bani cheltuiti pentru o sansa in plus la viata!
Eu sper ca acest articol sa nu supere pe nimeni si spun asta pentru ca nu acuz pe nimeni ca de ce nu a recoltat Celule Stem..Doamne fereste, departe de mine acest gand, fiecare are greutati si hotaraste cum e mai bine. Este pur si simplu parerea mea si am vrut sa dau o varianta pentru viitoarele mamici, care poate sunt derutate de greutatile de zi cu zi, repet, nici pe mine nu ma dau banii afara din casa :( sotul  este bugetar iar eu pentru ca am ales sa-mi cresc fetita si sa stau cu ea 2 ani acasa, iau o indemnizatie de 1200 lei...ce sa va mai zic ca 1000 lei este numai rata la casa...plus dobanda la descoperit, card de credit, lumina, intretinere, etc :((
Pentru toti este greu :( dar consider ca trebuie sa fim optimisti si sa gasim variante de izbanda.
Sa stiti ca eu am trecut prin multe momente grele in viata mea, prin multe greutati cu parintii mei si din pacate am avut experiente ingrozitoare cu spitalele de stat de la noi, de aceea prefer sa ma duc la particular ...desi contribui atat de mult la darile la stat si nu am nici un beneficiu :( consider ca viata nu are pret si atunci caut varianta cea mai buna.
Sper ca am fost de ajutor pentru viitoarele mamici cu acest articol, si daca am suparat pe cineva cu acest articol...imi cer scuze, este pur si simplu parerea mea.
Pupici

Etichete: