Recenzie "Fata de Fartie" de Guillaume Musso

Hello,
Dupa cum stiti am avut posibilitatea sa citesc aceasta carte minunata, "Fata de Hartie", prin aceasta minunata campanie Bookcrossing sau Cartea Calatoare.
Ideea mi se pare extraordinara si am de gand sa o pun in practica si eu cu alte carti pe care le-am citit :)
Cartea a plecat catre urmatoarea norocoasa care o va citi, urmand sa calatoreasca mai departe si tot mai departe :D
Prezentare:
Romanele lui Guillaume Musso s-au vandut in peste 7 milioane de exemplare si au fost traduse in 33 de limbi.

Tom Boyd este un scriitor celebru, aflat in pana de inspiratie. Billie este o tanara frumoasa si rebela, cu un simt al umorului neobisnuit. Dar mai e un amanunt: Billie este chiar eroina romanelor lui Tom. Intr-o noapte, cand el se afla pe buza prapastiei, ea prinde viata. Si ii aduce o veste tulburatoare: daca el nu mai scrie, ea va muri. Astfel incepe o calatorie halucinanta, in care Tom trebuie sa-si recapete inspiratia, ca sa poata salva viata femeii de care tocmai se indragosteste. Exploziva si plina de umor, cu accente de comedie romantica si thriller, Fata de hartie sfideaza orice scenariu previzibil.

Tom si Billie vin din lumi diferite, dar care se hranesc una din alta. Cine va invinge in acest joc dur al seductiei: realitatea sau fictiunea?
 Citate:
"Un roman ca un spectacol de magie. O pendulare delicata ca zborul unei pasari intre real si imaginar. Cand ne asteptam mai putin, scriitorul ne striga din oglinda, ca sa ne aminteasca un lucru esential: viata este un roman."
Le Perisien

"Cel mai bun roman al lui Guillaume Musso de pana acum. O intriga perfecta si un final uluitor!"
Le Figaro Litteraire

"Dintre toate personajele pe care le-am creat, Billie este preferata mea. Ii simt atat de tare lipsa, dupa ce am terminat de scris romanul, incat s-ar putea spune ca sunt indragostit!"
Guillaume Musso

Va spun sincer ca este romanul meu preferat de pana acum si pentru ca mi-a placut atat de mult m-a determinat sa-mi mai cumpar o carte scrisa de Guillaume Musso si anume "Chemarea Ingerului"
O sa incerc sa va povestesc putin despre ceea ce se petrece in roman, insa o sa las misterul sa-l descoperiti voi, pentru ca este o carte absolut minunata, care merita descoperita pas cu pas si care te tine cu sufletul la gura pana o termini :)
Iar finalul...este spectaculos, ganditi-va ca am stat pana la 2 noaptea ca sa o termin si sincer dupa ce am terminat-o parca mai vroiam :D
Asa...romanul este despre un scriitor celebru, pe nume Tom Boyd, care se indragosteste nebuneste de o pianista fermecatoare, Aurore, si care...dupa o relatie de cateva luni il paraseste fara un motiv anume (acesta era stilul ei). In perioada in care au fost indragostiti , Tom, a crezut ca ea este femeia pe care o doreste alaturi pentru tot restul vietii si fara de care nu poate trai, asa ca dupa ce aceasta l-a parasit...acesta a intrat intr-o depresie crunta, nereusind sa iasa la liman, desi prietenii lui incercau din rasputeri sa reuseasca acest lucru.
Prietenii lui cei mai de pret erau si prietenii lui din copilarie, Carole si Milo, care tot incercau sa-i ridice moralul si sa-l scoata din aceasta depresie ucigatoare...mai ales ca Tom trebuia sa scoata si cel de-al treilea volum din Trilogia Ingerilor si termenele de prelungire tot fusesera amanate, avand in vedere ca scriitorul nu-si putea reveni si mai mult era in pana de inspiratie :(
Milo, care era si impresarul lui...ii explica ca...trebuie neaparat sa scrie romanul deoarece...a dat faliment....acestuia nu-i vine sa creada, initial, dar dupa cateva explicatii din partea lui Milo care-i povestea ca facuse niste investitii proaste si pierduse toti banii, a ajuns sa accepte adevarul. Pe langa toate acestea ii aduce la cunostinta ca o parte din ultimul sau roman tiparit fusee scos pe piata cu o eroare de tipar si ca trebuiau retrase de pe piata, cartea se oprea fix cand Billie, personajul romanelor lui, cadea...(de fapt in genunchi in fata iubitului ei). Insa nici aceasta problema a falimentului nici eroarea de tipar,  nu erau suficiente ca sa-l faca pe Tom sa se apuce de scris si sa iasa din starea in care se afla...
Pana intr-o seara cand in casa lui apare din senin o fata, dezbracata, care pretindea ca o cheama Billie...si pretindea ca este personajul din romanele lui...spunand ca a cazut la el in casa, ca a aterizat din lumea imaginara, in cea reala din cauza erorii de tiparire a ultimului sau roman si ca nu va putea sa se intoarca in lumea imaginara decat daca el isi continua Trilogia scriind si ultimul volum.
Va dati seama ca la inceput nu o crede, ii cere sa plece sa-l lase in pace, apoi incepe sa-i puna intrebari la care Billie raspundea perfect, chiar si din documentele lui secrete, pe care nu le trecuse in roman si la care nu ar fi sctiut nimeni sa raspunda decat daca intradevar aceasta fata nu era intradevar Billie...
Intr-un final acesta accepta, cu greu, dar accepta ca ea ar putea intradevar sa fie, chiar Billie, personajul din romanele lui, insa ii spune cu parere de rau ca oricum ar fi el nu poate scrie si al treilea roman deoarece si-a pierdut inspiratia datorita despartirii de Aurore.
Aceasta ii propune un targ si ii spune ca daca ea reuseste sa i-o aduca inapoi pe Aurore, el sa-si ia angajamentul sa scrie cel de-al treilea volum si sa o aduca inapoi in lumea imaginara, dar totusi...sa-i faca si ei viata mai frumoasa, nu soar cum o avea pana acum....
Si asa pleaca ei intr-o calatorie halucinanta, in care au parte de multe peripetii si care te tin cu sufletul la gura, dar pe care nu vi le mai spun, ci va las sa le descoperiti voi :D

Oare va reusi Tom sa o recucereasca pe Aurore, dragostea lui, si sa devina iar omul fericit de altadata si sa-si recapete inspiratia pentru a scrie cel de-al treilea volum al Trilogiei si sa o trimita pe Billie inapoi in lumea imaginara?
Dar oare isi mai doreste Tom sa o trimita pe Billie in lumea imaginara?
Oare fata aceea, care a aterizat din senin la el in casa este intradevar personajul din romanele lui? Este intradevar Billie? Este Fata de Hartie?

Hmmm...daca v-am starnit curiozitatea cu aceste intrebari si vreti sa aflati raspunsurile...eu zic sa cititi cartea. :)
Pupici :*

Etichete: