E important să consumăm româneşte!

Cred cu tărie că e important să consumăm româneşte, atât din punct de vedere al dezvoltării economiei noastre si creşterii producţiei şi consumului produselor autohtone, cât şi din prisma gustului inconfundabil al produselor româneşti, al fructelor şi legumelor gustoase şi delicioase.
Da! Eu consum foarte multe produse româneşti şi îmi doresc ca din ce în ce mai mulţi oameni să facă lucrul acesta.
Ador să mănânc zilnic fructe româneşti pentru ca sunt atât de gustoase şi sănătoase încât nu mă poate ispiti nimic, chiar dacă poate uneori fructele din alte ţări sunt şi de două ori mai mari ca ale noastre ştiu că sunt pur şi simplu fără gust şi nici nu mă apropii de ele.
 Păi ...ce gust minunat au merele noastre, perele, prunele, cireşele, vişinele. căpşunile! De gutui ce să mai zic că mănânc până mi se sterpezesc dinţii :)))) 
La fel şi în cazul legumelor...ce gust delicios au roşiile noastre în comparaţie cu cele din import! Şi morcovii, castraveţii, ridichiile, salata, etc. Prazul, care mie şi soţului meu ne place atât de mult încât îl mâncăm atât crud cât şi ca mâncare de praz :D Ceapa, usturoiul...toate sunt de necomparat cu celelalte din import.
De aceea consider că e important să consumăm româneşte, în primul rând pentru că produsele noastre sunt atât de gustoase că e păcat să nu facem acest lucru! 
De ce să cumpăr o pară gigant şi fără gust...când pot să cumpăr o pară de dimensiuni normale şi cu un gust delicios! Acest lucru vreau să-l exprim prin această postare. Produsele româneşti sunt foarte bune şi e păcat să ne îndreptăm către altele, doar pentru că arată foarte bine pe dinafară...şi înăuntru sunt fără gust...precum zicala noastră românească "afară e vopsit gardul şi înăuntru e leopardul" :P
Şi cum prinţesei mele îi dau tot ce-i mai bun şi sănătos, adică legume şi fructe româneşti, cărniţă de pui de curte, ouă de la găinile de curte, etc
Obişnuiesc cam de două ori pe lună să mă duc să fac cumpărăturile din hypermarketurile din Constanţa (pentru că noi în Mangalia...nu prea avem aşa multe opţiuni :P ) şi pentru că Real Hypermarket , merge pe deviza "Produceţi româneşte, vindem româneşte" este una din primele mele opţiuni şi de multe ori şi singura la care rămân :) Mai ales că de curând  Real a lansat "Standul produselor româneşti" , o zonă de vânzare dedicată exclusiv articolelor provenite de la producători români de legume şi fructe.
Eiii...şi acum ca să vă fac şi puţină poftă vă spun că nouă ne place să şi gătim şi să mâncăm româneşte! :D
Daaa! Gătesc nişte sărmăluţe foarte bune, nişte tocănite delicoase şi de ciorbe...ce să mai zic...soţul meu papă tot de fiecare dată şi apreciază foarte mult cum gătesc :D
În seara asta am pregătit o ciorbă de perişoare foarte bună pe care soţul meu a mâncat-o cu praz :)))) şi eu cu o ciuşcă (ardei iute :P) de mi-a luat gura foc :)))) bineînţeles românească de la sora mea din grădină :D

Acest articol a fost scris pentru proba nr. 26 în cadrul competiţiei SuperBlog 2012.

Etichete: