CND Turism - Vacante speciale in tara noastra!

Calatoria este singurul lucru care se poate cumpara si care te face mai bogat!

*
     Pentru mine este o provocare interesanta, pentru altii un simplu job, dar azi voi incerca sa fiu ghidul vostru turistic si sa va duc in vacante speciale in...Romania, tara noastra minunata! Poate va asteptati sa va duc in vacante exotice, dar de ce...cand avem o tara atat de frumoasa si cu atat de multe locuri de vizitat. Eu recunosc ca de cele mai multe ori alegeam sa ne facem concediile in tara, de fiecare data mai gaseam pe harta un loc pe care nu l-am vizitat si care ne facea cu ochiul :) Si chiar daca de regula se ocupa sotul de destinatii si facea el pe ghidul, de data asta o sa incerc, pe cat posibil sa fiu eu un ghid bun. Provocarea am primit-o din partea CND Turism - Vacante speciale , care sunt specialisti in a-ti organiza o vacanta personalizata si dupa bugetul fiecaruia. Sunt o echipa tanara si plini de entuziasm si tot ce ai de facut este sa-i contactezi, le spui cateva detalii despre ce tip de vacanta vrei, cu familia sau cu prietenii, bugetul alocat, perioada si ei iti ofera cele mai bune oferte turistice si care s-ar potrivi cel mai bine pentru tine.
      Dar hai sa revenim la vacanta noastra si sa va spun ca m-am gandit sa va duc in Bucovina si in Maramures :) Doua destinatii pe care eu le port in suflet si in care as reveni ori de cate ori as avea posibilitatea. Pana acum am fost o singura data in Maramures fiind la o distanta mai mare de noi dar recunosc ca mi-e dor sa mai vizitez acele locuri minunate si sa mai mananc bunatatile gatite de maramuresence! In Bucovina am fost de 2 ori si de fiecare data am gasit o relaxare si o stare de bine ca si maine as pleca spre acea zona!
      Maramuresul abunda de atractii culturale, naturale si artizanale. Este locul in care traditia si obiceiurile sunt respectate si pastrate cu sfintenie. Portul lor popular este inconfundabil , iar localnicii il poarta cu multa mandrie in zilele de sarbatoare. Ce sa va spun de obiceiurile lor culinare...te lingi pe degete dupa fiecare masa! Noi am fost in Maramures si am stat vreo 3 zile si in care m-am ingrasat vreo 2 kg :)) si eu si sotul, plus ca de la masa era nelipsita horinca si sotul s-a delectat cu ea in fiecare zi :) Gazdele extrem de calde si primitoare, cand am plecat ne-au dat la noi placinte si horinca sa ne amintim de ei :) 
       Dar sa nu vorbim doar de mancare...noi in 3 zile nici nu ne-a ajuns timpul sa vizitam tot ce ne-am fi dorit, insa atat am reusit sa stam (deasta este si trecut Maramuresul pe lista urmatoarei destinatii de vacanta). Primul obiectiv turistic pe care l-am vizitat a fost Cimitirul Vesel de la Sapanta, in care am plans si-am ras deopotriva! Merita vizitat! Maramuresenii sunt oameni veseli si trateaza cu umor chiar si trecerea la cele vesnice. Monumentele funerare sunt cioplite in lemn de stejar si decorate cu desene colorate si versuri amuzante.
*
       In apropriere de Sapanta, se afla orasul Sighetul Marmatiei locul in care poti vizita Casa memoriala Elie Wiesel, Muzeul Etnografic al Maramuresului si Casa Memoriala a Victimelor Comunismului. Mai poti vizita superbele Manastiri din lemn ce sunt de o frumusete de neegalat! Si bineinteles nu trebuie sa ratezi o plimbare cu Mocanita, trenul care te va purta in trecut si in tinuturi de legenda!

          Bucovina este una dintre cele mai vizitate zone din tara fiind vestita pentru superbele Manastiri de vizitat si unde iti poti regasi linistea interioara si de ce nu sa te simti mai aproape de Dumnezeu!.
         Obligatoriu de vizitat: Manastirea Putna, Manastirea Voronet, Manastirea Moldovita, Manastirea Sucevita, Manastirea Humor, Biserica Arbore, Chilia lui Daniil Sihastu, Mina de la Cacica, Cetatea de scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Manastirea Dragomirna, Manastirea Agapia si multe altele pe care sunt sigura ca le vei descoperi cand vei ajunge acolo. Te las pe tine, cititorule sa le descoperi sa sa-mi povestesti despre ele si despre frumusetile lor!
*
       Avem o tara superba , cu oameni minunati si locuri asemeni si care merita vizitate!

Acest articol a fost scris pentru proba 21 in carul competitiei SuperBlog2016


* surse pozelor Wikipedia , VacanteSpeciale.ro

Etichete: